Keszthely, Rákóczi u. 72.   info@silatti.hu
keszthelyi strandok

Keszthelyi strandok

A Városi Strand és a Szigetfürdő

Az első balatoni fürdőház 1846-ban készült el Keszthelyen. Jelenleg a városi strand és a hozzá tartozó Szigetfürdő a legnagyobb központi strand a városban. Egyben kiépült és felújításra került a parti sétány és a Balaton-körüli kerékpárút is az elmúlt évtizedben, így könnyen megközelíthető a városi strand, ill. a déli és az északi-part települései, fürdőhelyei is.

A strandra vezető út a Pavilonsor, ahol éttermek és bárok várják a vendégeket, illetve a strand területén több szórakozóhely is üzemel, a keszthelyi éjszaka központját adva ezzel.

Szolgáltatások, lehetőségek a városi strandon

  • – Balaton alakú élménymedence
  • – Játszótér
  • – Éttermek, bárok, büfék
  • – Értékmegőrző és öltözők
  • – Vízibicikli bérlés
  • – Óriáscsúszda
  • – Strandröplabda, foci, kosárlabda pályák
  • – Szabadtéri és strandsport programok

A Libás strand és a keszthelyi Yacht-kikötő

A nemrég kiépített libás strand Keszthelyen, a Gyenesdiás felőli partszakaszon található, a Yacht-kikötő mellett. Korábban szabadstrandként funkcionált. Kellemes, árnyékos helyek és nyugodt környezet jellemzi.

A Helikon strand és környezete

A Helikon strand a város déli részén található. Szintén nagy zöldterület, fűzfák, éttermek és büfék találhatóak a környéken.

A strandhoz közel helyezkedik el a nagy múltú Halászcsárda is, amely 1934-ben, szintén a Festetics családnak köszönhetően nyitotta meg a kapuit. 2012-től felújítva várja a vendégeit a csárda, élő cigányzenével, magyaros és balatoni specialitásokkal.

Fürdők a környéken

Tófürdő Hévíz

A Hévízi tófürdő, amely Európa legnagyobb melegvízű természetes gyógytava, Keszthelytől mindössze 5 km-es távolságban található. A fürdő egész évben várja a gyógyulni és felüdülni vágyókat.

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A többezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrása táplálja. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 fok. A tó vizének hőmérséklete nyáron eléri a 37 fokot, de télen sem csökken 24 fok alá, így még a leghidegebb hónapokban is alkalmas a fürdőzésre.

Élmény- és termálfürdő Kehidakustány

A kehidakustányi élmény- és termálfürdő Keszthelytől 20 perces autóútra található.

A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével,  94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja kedves fürdőző vendégeit!

error: